Milieubewust te werk

Duurzaamheid speelt de laatste jaren een steeds belangrijkere rol in onze organisatie. Duurzaam produceren staat bij AA Trappen hoog in het vaandel. We kunnen daarom met trots zeggen dat AA trappen een ‘groen’bedrijf is.

Duurzaamheid in de trappenfabriek

We voeren actief beleid op zaken als resthout en energie. We kijken voortdurend naar het energieverbruik in onze fabriek. Zo hebben we onlangs een nieuwe afzuiginstallatie laten bouwen, ter vervanging van de vier afzuigers in de fabriekshal. Dit scheelt per jaar enorm in het energieverbruik en zorgt daarnaast voor een prettige werkomgeving voor onze mensen.

Een bewuste hout keuze

AA Trappen werkt bij voorkeur met houtleveranciers die FSC® gecertificeerd zijn. FSC® (Forest Stewardship Council®) is hèt keurmerk voor verantwoord beheer en behoud van bossen. Onze vaste houtleverancier is inmiddels FSC® gecertificeerd.  Ons COC nummer is SCS-COC-000652-HI

Ook u kunt het verschil maken!

Helaas is het nog niet mogelijk om alle houtsoorten met het FSC®  keurmerk te krijgen. Uiteraard zijn er alternatieve gelijkwaardige producten beschikbaar. Wij verzoeken u om bij de keuze van de houtsoort van uw trap, zoveel mogelijk FSC® hout toe te passen. Op die manier zullen leveranciers van hout gestimuleerd worden om bij te dragen aan het verbeteren en in stand houden van duurzaam bosbeheer !